Categorii

Persoane interesate

Postări populare

luni, 20 iunie 2011

Baha'i si Baabi




Baabism-ul si Baha’ism-ul sunt o miscare a carei radacini se regasesc intr-o secta Shi’ah numita Shaykhiyyah, care dateaza din 1844; s-a dezoltat sub protectoratul colonialismului de origine rusa, evreiasca si engleza, cu scopul de a corupe credinta islamica si pentru a-i diviza pe musulmani.

Originile si liderii acestei miscari:

1. Secta a fost fondata de al-Mirza ‘Ali Muhammad Rida al-Shiraazi, care s-a axat inca din vremea copilariei sale pe invataturile propagate de unii Shi’ah si Sufi. In 1844 al-Shiraazi a anuntat in mod public faptul ca el ar fi ‘poarta’ (al-baab) care conduce catre conduce la adevarul divin. Aceasta ‘dezvaluire’ a fost incurajata de un spion rus. Apoi a sustinut ca este un trimis la fel ca profetii Moosa (alayhi sallam), ‘Eesa (allayhi sallam) si Profetul Muhammad (sallaAllahu alayhi wasallam), pretinzand chiar ca ar fi mai bun decat ei (audhubillahi). In 1266 (dupa Hijrah) a afirmat divinitatea s-a incarnat in el si a fost condamnat la moarte.

2. Qurrat al-‘Ayn a fost o femeie de o elocventa deosebita, care a devenit adepta lui al-Shiraazi pentru a dobindi cunoasterea pe care sistineau ca o detin membrii ramurii Shaykhi. Din cauza manierei permisive si imorale in care isi ducea viata, sotul ei a divortat iar copiii sai au renegat-o. A tinut o conferinta in Dasht (Iran) impreuna cu liderii Baabi, in cadrul careia a anuntat anularea legii islamice, Sharee’ah. A fost executata in anul 1852.

Baha’ism-ul

Inainte de a fi ucis, al-Shiraazi il alesese deja pe al-Mirza Yahya ‘Ali (cunoscut si sub numele de Sabh Azl) drept succesorul sau, insa aceasta numire a fost contestata de fratele sau, Husayn al-Baha’. Conflictele dintre ei au degenerat in incercari de a se ucide unul pe celalalt, dar in cele din urma Sabh Azl a fost expulzat in Cipru, unde a si murit in anul 1912. Husayn al-Baha’ a fost obligat sa mearga in ‘Akka (Acre) in Palestina, unde a fost ucis de catre un grp de adepti ai fratelui sau, in 1892, iar ramasitele sale pamantesti au fost ingropate acolo.

Credinte, idei si ritualuri specifice Baha’i-lor:

1. Credinta ca Allaah Subnahu Wa Ta’ala s-a incarnat intr-o parte a creatiei sale, inclusiv in al-Baab si al-Baha’ (Audhu Billahi).

2. Credinta in migrarea sfletelor, precum si in aplicarea de pedepse si acordarea de rasplati doar sufletului.

3. Credinta potrivit careia toate religiile sunt valide, iar Tora si Evangheliile nu au fost modificate. Ei considera ca toate religiile trebuie unite sub egida Baha’ism-ului.

4. Baha’ii cred ca prin cartea al-Aqdas, scrisa de al-Baha’ Husayn, sunt abrogate toate cartile revelate de divinitate, inclusiv Qu’ran Kareem (Astagfirullah).

5. Ei cred ca Buddha, Confucius, Brahman, Zaradasht si alti invatati din India, China si Persia erau Profeti.

6. Adeptii acestei religii cred ca Mesia a fost crucificat (se aseamana cu evreii si crestinii in aceasta privinta).

7. Nu cred in miracolele cu care au fost trimisi profetii, nici in ingeri sau in djini, nici in Paradis sau in Iad.

8. Le interzic femeilor sa poarte hijab si sunt de parere ca mut’ah (casatoria temporara) este permisa, promoveaza ideea de a imparti femeile si averea intre membrii comunitatii. Este foarte clar faptul ca aceasta este o religie care face eforturi pentru a distruge valorile morale si pentru a raspandi permisivitatea si imoralitatea.

9. Ei sustin ca prin religia lui Baab se abroga Sharee’ah Profetului Muhammad (Sallaallahu alayhi wasallam) – Astagfirullah.

10. Interpreteaza Ziua Invierii prin referirea la aparitia lui al-Baha’. Cand isi fac rugaciunea se indreapta catre Bahjah (din ‘Akka, Palestina, unde se gaseste mormintul lui al-Baha’, nu catre al-Masjid al-Haraam.

11. Implinesc rugaciune de trei ori pe zi, dimineata, la amiaza si seara, iar fiecare rugaciune are trei rak’ah. Fac wudoo’ cu apa de trandafir, iar daca nu au apa de trandafiri la dispozitie spun Basmalah (Bismillaah il-At-har il-At-har – in numele lui Allaah, Cel mai Pur, Cel mai Pur) de cinci ori si considera ca este sufficient pentru a se purifica.

12. Adeptii acestei religii nu permit implinirea rugaciunii in congregatie, cu exceptia celei rostite pentru cel decedat. Este clar cit de departe pot merge pentru a diviza musulmanii, din moment ce interzic rugaciunea in congregatie.

13.Adeptii acestei religii considera ca numarul 19 este sacru, iar anul lor este impartit in 19 luni a cate 19 zile fiecare.

14. Baha’ii tin post in una din cele 19 luni, cea numita al-‘Ala, de pe 2 pana pe 21 martie. Aceasta este ultima luna din calendarul lor. In decursul acestei luni ei se abtin de la mancare de la rasaritul soarelui pana la apus. Luna de post este urmata de festivalul Nawrooz-ului (sarbatoarea persana a noului an).

15. Baha’ii considera ca jihad-ul este haraam, la fel si detinerea de arme sau purtarea razboiului impotriva dusmanilor kaafiri, servind astfel intereselor colonialiste.
Astfel se confirma ceea ce se spune dspre ei, ca sunt o miscare creata de colonialisti, iar ei inca sprijina colonialismul.

16. Ei nu cred ca Profetul Muhammad (SallaAllahu alayhi wasallam) a fost cel din urma Profet; ei sustin ca revelatia a continuat si dupa moartea sa.

17. Adeptii acestei secte considera ca pelerinajul la Makkah nu este valid, ei efectueaza pelerinajul la locul in care a fost inmormantat al-Baha’, in Akka (Palestina).

18. Ei nu cred in purificarea rituala de dupa janaabah sau curatirea de impuritati, deoarece considera ca toti adeptii Baha’ism-ului sunt puri.

19. In loc de zakaah au o taxa care se ridica la 19% din capital, pe care o achita o singura data in viata.

Acestia sunt Baha’ii, iar aceste idei reprezinta o parte din ideologia lor, un amestec de credinta monoteista si idei idolatre, pe care le-au combinat intr-o modalitate bizara si le-au numit revelatorii adunandu-le intr-o asa-zisa ‘carte sfanta’. Ce este in neregula cu mintea celor care i-au urmat?

Relatia dintre Baabism & Baha’ism si colonialisti

1. Al-Shiraazi a fost incurajat de un spion din Rusia sa afirme ca el este al-Baab.

2. Al-Baha’ au luat parte la atentatul de asasinare asupra Shah-ului Iranului, Naasir al-Deen, insa acesta a esuat iar cei care complotasera au fost descoperiti. Al-Baha’ a fugit la amabasada Rusiei, care i-a acordat protective deplina si nu l-a dat pe mana autoritatilor iraniene, decat atunci cand li s-a promis ca nu va fi executat.

3. Atunci cind al-Baha’ a fugit la ‘Akka, in 1868, a fost primit de evrei, iar de atunci ‘Akka a devenit centrul Baha’ism-ului, locul lor ‘sfant’.

4. Miscarea a fost sprijinita de unii crestini, intr-unul dintre statele arabe in care exista Baha’i aceasta secta este condusa de un lider crestin si de avocatul sau, tot crestin.
 
Membrii sectei Baha’i sunt de parere ca jihad-ul impotriva dusmanilor este haraam, ei sustin ca musulmanii trebuie sa se supuna ocupatiei colonialist, iar al-Baha’ a sprijinit migratia zionista catre Palestina prin intermediul cartilor sale.

Raspandirea acestei secte; influenta exercitata de membrii sai

Cea mai mareparte a adeptilor acestei miscari traiesc in Iran, Iraq, Siria, Liban si Palestina. Prezenta lor a fost semnalata si pe teritoriul Egiptului, Etiopiei, Ugandei, Africii de Sud si Pakistanului. Pot fi intalniti si in tari si orase din occident, de exemplu in Londra, viena, Frankfurt, Sydney – iar principala locatie unde implinesc actele lor de venerare se gaseste in Chicago.

Verdictele invatatilor

Din cele mentionate mai sus rezulta in mod clar ca Baabism-ul si Baha’ism-ul se numara printre sectele ratacite, scoase in afara Islamului. Au fost emise numeroase fatawa prin care au fost scosi in afara Islamului iar adeptii lor au fost numiti kafiri. Shaykh Saleem al-Bashri, Shaykh-ul de la al-Azhar, a emis in 1910 o fatwa prin care ii trecea pe Baha’i in randul kafirilor. In 1946 tribunalele Shar’ia din Egipt au emis un decret prin care femeia al carei sot imbratisa Baha’ismul era divortata automat, din moment ce el devenea un apostat al Islamului. In 1947 Comitetul de emitere al verdictelor religioase de la al-Azhar a dat o fatwa prin care acela care devine adept al sectei Baha’I trece in randul apostatilor, verdict care a fost adaugat celui emis in 1939 de Daar al-Ifta’ din Egipt, prin care se afirma ca Baha’ii sunt apostati.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...