Categorii

Persoane interesate

Postări populare

miercuri, 18 mai 2011

Introducere shia


-sheikh Waleed Basyouni-


Nu am sa vorbesc despre toti shia, am sa aleg doar un grup shia, pentru ca acest grup este cel mai cunoscut, este cel care reprezinta musulmanii astazi, islamul in multe ocazii si multi musulmanii au o simpatie pentru acest grup, atat multi spun ca sunt fratii nostrii, sunt prietenii nostrii, si chiar unii invatati, sau oameni care presupun ca sunt invatati, o miscare islamica si unii din alhu sunna ii plac, simt o simpatie pentru ei si au crezut ca pot interveni pentru ei...


Ei spun:" Sunt multe lucruri in comun intre shia si sunna "si aceasta este imamia ashryah, shia care astazi sunt in Iran, Saudi Arabia, Pakistan, Irak, siria, in atat de multe tari musulmane,incearca sa pacaleasca unele miscarile musulmane, de exemplu in Egipt au ajuns la nivelul de a convinge miscarea.fratilor musulmani .ikwan muslimun ...sa stabileasca in Egipt ceva numit "Dar-ul Takrib ",o casa de a aduce shia si sunna impreuna, dar de fapt in acest loc shia nu vor sa renunte la nici o credinta a lor, imi pare rau sa spun ca ahlu sunnah nu vor sa se sacrifice pentru unitate si tot cand si-au stabilit statul lor in Iran sa vedeti pana unde pot ajunge in a ridica pe un lider de-a lor ,Ei spun: Cand l-am vazut pe Khomeini ne-a adus minte de Omar Bin Khatab, si ei nu stiu ca Khomeini crede ca Omar este cel mai mare kafr din lume....

Si chiar astazi multi oameni care au multa compasiune si sprijin pentru shia, dupa ce Iran, Hezbolah, si dupa spusele lor ca lupta pentru Palestina, sa elibereze teritoriile impotriva evreilor, atat de multi musulmani au crezut ca sunt buni, chiar si invatatii..

Ca sa vorbesc din propria experienta, eram la o conferinta pentru musulmani sunny in America si un invatat a fost intrebat despre shia, el a spus ca shia sunt fratii nostrii...diferenta intre ei si noi este 5 %, si subhanAllah daca ar fi spus invers ar fi fost corect, asemanarile intre noi si ei sunt de 5 %. si pentru aceste 5% procente avem dubii.

Astfel de pozitii de la astfel de miscari, sau lideri de dawa sau alti invatati, Iranul este un stat mare si Khomeini a alocat un buget de milioane de dolari pentru a sprijini ideile shia, au si un minister si canalul lor de tv se numeste al Manar , care poate sa ofere orice fel de informatii despre shia, nu direct ,ci indirect si mai sunt si discursuri politice, ca de ex acum cu Palestina ii face pe musulmani sa creada ca ei sunt buni si chiar lucreaza pentru noi,au universitati active in cladiri, care acorda burse la orice tara, orice numar de oameni pot invata pe gratis pentru ai sprijini, spre deosebire de sunna, care ar trebui sa protejeze sunna, nu fac ca si ei .Deasemenea ei mai sunt si ca grup, au niste titluri sau ridica multe idei pentru care musulmanii ar putea simti compasiune,ca de exemplu dragostea pentru Ahul Bait sau acele guverne laice ei spun: unde este sharia?, avem nevoie de un stat islamic sau eliberati pamantul sfant!,toate aceste chestiuni ii face pe musulmani sa spuna..Wow ce buni sunt ei!!


Inca un motiv pentru care au asa mult succes,este ca au ceva in relgie numit al tuqiah ceea ce inseamna ca ei iti pot arata in ceea ce nu cred ,am multa experienta personala cu shia, au venit al mine si mi-au spus :" de ce vorbesti despre noi frate... suntem cu tine, ne rugam cu tine,il iubim pe Abu Bakr si Omar,noi nu credem in ceea ce tu ai spus, uitate la noi suntem in iran , irak si traim bine impreuna cu sunna"!!

Am spus : ok daca acest lucru este adevarat ,de ce in Iran ,shia au astfel de carti, Daca ii intrebi care sunt cartile shia?Ei iti dau nume ca si Al Koleini ,al Kummi si acesti invatati care reprezita pe shia.

Daca vrei sa studiezi ideologia shia, studiezi din Sahih Al Bukhari?Nu!

Daca vrei sa fi shia te duci la cartile shia,dar ce urmeaza cartile shia? Urmeaza ceea ce va spun eu astazi. Daca vrei sa judeci sunni poti sa mergi la oricare sunni de pe strada, care nu stie ce inseamna sunna ?????Nu!!

Eu ii judec pe sunni dupa cartile lui Maliki, shafi, Hanbali ADEVARAT???
Eu ii judec pe shia dupa cartile lor, de ce nu spuneti ca acest lucru nu ne apartine si ne pare rau, vom arde toate cartile ....

Dar ei nu fac asta nu au facut-o niciodata si nici n-o vor face, sunt mincinosi , Asadar cand Khomeini a spus o data foarte mandru ca astazi sunt peste 200 miliane de shia in toata lumea , si le-a spus oamenilor dupa ce a preluat puterea intr-un discurs a spus : nu am nici un dubiu sunt atat de mandru de voi, iranieni, shia pentru ca statul nostru este cel mai bun stat existent vreodata in istoria islamului , .si stiti de ce? Pentru ca shia nu a au avut nicodata un stat..

Intrebari si raspunsuri la sfarsitul primei conferinte:

Poti sa te rogi in spatele unui musulman shia sau sufi?

Daca tu te rogi in spatele cuiva,si sti ca el este musulman te vei ruga in saptele lui si rugaciunea iti este ti-e acceptata, chiar daca afli ca el a fost shia sau altceva mai tarziu,dar daca moaschea este una shia si stiai asta de dinainte si vrei sa intri si sa te rogi, nu ar trebui sa intri si sa te rogi cu ei, dar sa zicem ca ar fi tarziu si te rogi in spatele unei persoane si afli peste cateva zile ca acea persoana era shia langa care te-ai rugat, rugaciunea ta este corecta alhmadulillah ........dar daca tu sti ca este shia sau sufi si crede in awliah care este impotriva aqedei ahlu sunei pe care noi o urmam ..Nu trebuie sa te rogi cu ei..

InshaAllah in urmatoare conferinta vom discuta despre grupul ahbash care este foarte activ in Liban,Iordania si multe alte locuri.Ahbash sunt sufi puri.

O alta intrebare:Avem grupuri care cheama la jihad si fac o dawah ptr asta!

Nu trebuie sa fim extremisti,Jihadul face parte din religia noastra Khawarigi nu a cerut jihadul, ei au cerut sa fie ucisi musulmanii, jihadul inseamna sa lupti cu necredinciosii!!
Jihadul face parte din religia noastra, o cale a unor secte de a calauzi gresit oamenii este de a vorbi despre ceva care are un inteles bun, cum ar fi jihadul, ca si iubirea pentru familia Profetului sallallahu alahi wa sallam ca si sprijinitori ai Profetului sallallahu alahi wa sallam, urmasii lui Ali, pentru ca oamenii sa fie inselati de aceste nume, dar de fapt ei doar pretind ca aceste nume le apartin,asadar jihadul fara dubiu Fard ayn dar este pentru cei care sunt capabili .......dar daca tu nu esti capabil sa lupti,Allahu la iukelifulahu nafi illa usea,....??????Daca tu nu esti presedinte sau khalif sau emir(print), tu trebuie sa faci ceea ce poti sa faci, sa faci dawa,sfaturi,sa schimbi mentalitatile celor din jurul tau, fiecare are responsabilitati diferite.

Sa vedem ce vor sa spuna exact cei care cheama la jihad, pentru ca poate au spus jihad, dar vor cu totul altceva, de exemplu poate au spus ca jihadul inseamna sa omori musulmani, sa pui bombe, sa faci probleme comunitatii musulmane, care nu are nici un rezultat si este HARAM.

Trebuie sa realizam un lucru, ii vezi pe khawarigi ei au spus ca trebuie sa luptam impotriva liderilor care au depasit limitele cu sabii, sa luptam impotriva lor.
Dar Nu!!Ahlu sunnah Noi credem in buna purtare.Oamenii care sunt capabili si in masura sa-i sfatuiasca daca pot sa ii schimbe trebuie sa ii schimbe pentru ca conducerea musulmanilor trebuie data unei presoane de incredere,dar fara lupta, fara varsare de sange, fara fitna.. de exemplu daca o tara are un consiliu, care are puterea sa inlature presedintele, si ei sunt buni musulmani si drepti iar acel presedinte nu mai respecata islamul , nu ma urmeaza suna, atunci membrii acelui Consliu ii poate spune sa renunte la functia lui,deci ei au puterea de a face asta..dar daca acest lucru se intampla prin lupte, cum este astazi in Algeria, unde este un haos ce nu mai poate fi controlat sau ce s-a intamplat in Egipt sau Siria, cand miscarea din Siria s-a ridicat impotriva lui Hafiz al Asad...multi musulmani au fost ucisi, executati si chiar astazi sunt musulmani care sunt inchisi , exista atat de multe exemple de actiuni facute de unii oameni care nu realizazea consecintele faptelor lor. De aceea trebuie sa realizam
ce inseamna a chema la jihad.

Care este diferenta intre shia si rafida?

Shia este mama mai multor secte, printre acestea este si rafida despre care vom discuta inshaAllah
 

Avem in zilele nostre grupuri care se autonumesc ahlu sunnah wal Jamah. Dar care au ideologii ai khawarigilor?

Ahlu sunnah wal jamah este folosit de toata lumea in zilele noastre cu totii spun “Suntem Ahlu sunnah wal Jamah”Ahbashy spun ca sunt din ahlu sunnah wal Jamah-Ashayra spun la fel,khawarigii,dintre takfirii sunt care spun ca sunt Ahlu sunnah wal Jamah si este un lucru pe care trebuie sa-l invatam..Nu numele este principala problema...nu judecati prin numele care le auziti doar daca ele sunt din Quran sau Sunnah(islam,iman,kufr ,nifaq)

Este o regula pe care trebuie sa o invatam, numele nu este principala problema, nu judeca dupa doar nume daca un lucru este bun sau rau..in afara de aceste nume din Coran: Islam, Imam, Kufr, Nifak , trebuie sa clarifici ce vrei sa spui prin alte nume...


Credeti ca originile acestor secte sunt politice, dar ei se folosesc de religie pentru a-si justifica faptele? Ce credeti despre folosirea politicii in religie si nu religia in politica?

Acest lucru nu este adevarat, se pune problema politicii, acesti oameni nu vor puterea, ci vor sa-si impuna ideile, nu este nici un dubiu ca politica ajuta, dar majoritatea acestor oameni nu au condus niciodata, se pune problema credintei, ei nu urmeaza Coranul sau sunna, cum am mai spus si inainte inovatile pot aparea foarte usor, iar un mijloc prin intermediul caruia acest lucru se poate intampla este politica, dar aceasta nu este singurul motiv,ei nu cauta puterea ci lupta pentru ideologii, acest lucru nu se poate intampla. Khawarigii de exemplu ei nu au cautat putere, si ei doreau sa-si raspandeasca.Shia considera ca nimeni nu poate fi imam, ca nimeni nu poate fi lider pentru nici o comunitate. Khomeini este primul care a numit presedinte printre imami a spus o bidah ce nu a mai existat in istorie, a spus ca Al Mahdi adevarat nu exista, dar ca poate avea un loctiitor


Cum putem sa ii chema pe cei din aceste secte deviante pe calea cea dreapta?

Prima data trebuie sa ai stiinta imam Malik a fost intrebat o data: am oameni care au deviat de la sunna sa dezbat cu ei?
Imam Malik a spus nu, pentru ca nu sti cum sa o faci..

Exista o difernta intre stiinta si dezbatere. Daca nu ai stiinta nu intra in discutii contradictorii cu ei, pentru ca te vei pierde si te vor face sa te indoiesti, de exemplu un frate m-a rugat o data sa il ajut intr-o dezbare cu un shia pe internet, care i-a spus ca in cartile noastre este un hadith despre cei 12 imami si l-au facut confuz.Asa ca am intalnit acel shia si l-am intrebat : cine a narat acest hadith? A spus ,este un hadith din Muslim, narat de Abu Hureira. Am spus bine, Abu Hureira in credinta ta este kafr, cum poate shia accepte relatari de la kafr? I-am spus daca accepti acest hadith de la Abu Huraira , trebuie sa accepti toate hadithurile. Atunci acel frate, care mi-a cerut ajutorul a spus: uite un bun argument. De ce? Pentru ca nu are stiinta. Nu poti sa te contrazici cu ei daca nu ai stiinta, lasa acest lucru pentru cei care cunosc mai mult.

Daca este o persoana din aceste secte, dar nu stie ca este pe calea gresita, ca multi dintre shia, intotdeauna incearca sa le explici despre Sahaba, ei spun multi dintre ei(sahaba) au devenit kafr sau cei mai rai dintre oameni ? Subhan Allah

Invatati evrei au fost interbati cine este cel mai bun dintre voi? Ei au raspuns comanionii lui Musa. Crestinii au spus ca cei mai bun dintre ei sunt comanionii lui Isa. Shia au spus ca cei mai rai dintre ei sunt companionii Profetului Muhammed sawsAdica crestini si evrei sunt mai buni ca tine!!??. Sotiile Profetului saws sunt necredincioase??? Toate sotiile lui, in afara de Khadija? A trait Profetul toata viata cu femei necredincioase? A murit in bratele unnei necredincioase??? 


Le-a iubit atat de mult, dar ele nu erau musulmane, erau kafr? Nu este logic. Shia venereaza imamii, nu are logica sau ei spun ca Ali conduce norii,.este foarte clar ca acest lucru nu este Islam. Profetul saws a venit sa lupte impotriva acelor kufr care venereau idoli si tu le ceri oamenilor sa mearga la mormite si sa se roage, sa faca dua? Cum fac ei la mormantul lui Husein sau la altii
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...